Pantofii preferaţi ai Madonnei, pentru copiii săraci din România

Alina Vătăman | Marţi, 13 Octombrie 2009

Madonna a donat una dintre perechile favorite de pantofi Christian Dior, în cadrul celei de-a cincea ediţii a Balului de Caritate de Halloween, care urmează să aibă loc pe 31 octombrie, la Palatul Parlamentului.

Şi, pentru a se asigura că preţul de licitaţie va fi cât mai mare, diva şi-a lăsat semnătura în interiorul fiecărui pantof.

Cu toate acestea, organizatorii au anunţat într-un comunicat de presă că nu vor oferi acum pantofii spre a fi licitaţi.

Anul acesta, Ovidiu Rom trece de la „Celebrity Auctions” la „Citizen Actions”, încurajând astfel toţi invitaţii să participe şi să ofere copiilor o şansa.

Fiecare oaspete va găsi pe locul său patru cupoane, reprezentând o opţiune de donaţie. Cupoanele vor fi colectate şi, pentru fiecare categorie, se va extrage un câştigător.

Opţiunile de donaţie vor varia între 50 şi 10.000 de euro, astfel încât toţi cei care vor aduce o contribuţie vor putea participa la tragerea la sorţi pentru câştigarea pantofilor donaţi de Madonna sau diverse obiecte oferite de către alte celebrităţi.

Cele patru categorii de donaţii vor fi folosite astfel:

  • donaţiile de 50 de euro vor fi folosite pentru cumpărarea de rechizite pentru şcoală (rucsac cu rechizite, haine, uniformă şi pantofi)
  • donaţiile de 1.000 de euro vor fi folosite pentru a echipa o clasă într-o comunitate săracă şi pentru a oferi training profesorilor
  • donaţiile de 5.000 de euro vor susţine o şcoală de vară pentru 50 de copii din comunităţi cu dificultăţi. Copiii vor fi ajutaţi să se pregătească pentru clasa I. Donaţia acoperă costurile cu perfecţionarea şi cheluielile a doi profesori şi a unui mediator şcolar, dar şi valoarea materialelor, activităţilor educaţionale, a gustărilor şi a caietelor.
  • donaţiile de 10.000 de euro vor permite adoptarea unei şcoli dintr-o comunitate săracă, prin acoperirea costurilor cu recrutarea elevilor, cu proviziile pentru şcoală, cu organizarea şcolii de vară, cu trainingul profesorilor şi realizarea unei săli de clasă moderne.

„Ştim cum să facem asta. Dar acest lucru nu se va întâmpla pe scară destul de mare pentru a face diferenţa, în absenţa sprijinului public”, spune Leslie Hawke, preşedinte şi cofondator „Ovidiu Rom”, o asociaţie care luptă pentru menţinerea în şcoală a copiilor care provin din familii foarte sărace.