Jumatate de milion de euro donati la balul de Halloween, pentru ca 1200 de copii sa mearga la gradinita

Cu Nicolas Cage, invitat de onoare , Balul de Halloween, organizat sambata seara la Palatul Parlamentului, de catre Asociaţia Ovidiu Rom a adunat peste 500.000 euro, din donatii, bani ce vor fi folositi pentru a ajuta 1.200 de copii din Romania, să meargă la grădiniţă. Sumele donate în cadrul ediţei a şasea a Balului au variat între 50 de euro şi 11.000 de euro.

„Educaţia copiilor nu este o problemă exclusivă a României, aceasta este o problemă internaţională, foarte multe ţări confruntându-se cu această problemă. Pentru mine este o plăcere să văd aici aşa mulţi oameni care se preocupă de o problemă atât de importantă. ” a declarat invitatul special al serii, actorul Nicolas Cage, care a venit in Romania împreună cu soţia şi fiul său. Nicolas Cage se află în România pentru filmările celui mai recent proiect al său, „Ghost Rider 2”, iar filmările vor începe pe 1 noiembrie.

Nicolas Cage a stat la aceeaşi masă cu Andreea Esca, Andreea Marin, regizorul Cristian Mungiu şi Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe. Celebrul actor, câştigător al unui premiu Oscar pentru rolul din „Leaving Las Vegas/ Părăsind Las Vegas” (1995), a devenit conştient de nedreptăţile sociale după ce a jucat în „War Lord/ Traficantul de arme”, împreună cu Ethan Hawke, fiul lui Leslie Hawke.

De altfel, in 2005, actorul Ethan Hawke a fost primul star internațional invitat la balul de caritate organizat la București de mama lui, Leslie Hawke. La randul sau, Leslie Hawke a subliniat importanţa ajutorului adus de donatori cauzei sale . „Într-o democraţie, este responsabilitatea tuturor să se asigure că toţi copiii merg la şcoală – nu doar a guvernului şi nu doar a companiilor mari, ci şi a societăţii civile – şi aceştia suntem noi”, a spus ea.

Anul acesta, Balul de Caritate de Halloween a fost organizat sub înaltul patronaj al Ministerului Afacerilor Externe. Astfel, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a mărturisit că se află la eveniment nu pentru că iubeşte Halloween-ul, ci pentru că apreciază ce face Ovidiu Rom. Pentru ca schimbările să fie şi mai puternice, Baconschi a sugerat ca „societatea civilă şi guvernele să îşi unească puterile”.