3,5% pentru educație

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit obținut în anul anterior către Asociația OvidiuRo!

Este o procedură simplă și este dreptul tău – ca anual, o parte din impozitul pe care îl plătești la stat să fie direcționat către o cauză în care crezi. Altfel, și acești bani ajung tot la stat.

25 mai este termenul limită de depunere a formularului 230 (pentru venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, dacă pentru acestea din urmă nu ai obligația să depui Declarația Unică).

Ce trebuie tu să faci:

1. ALEGE și DESCARCĂ formularul 230 care ți se potrivește, completează cu majuscule datele tale personale și semnează. Acolo unde a fost nevoie de datele asociației, am completat deja noi.

1.a. Dacă în 2019 ai avut salariu sau pensie impozabilă descarcă

  • AICI formularul cu opțiunea direcționării pe 1 an sau 
  • AICI formularul cu opțiunea direcționării pe 2 ani.
Dacă ești salariat, impozitul aferent veniturilor tale l-a plătit deja angajatorul tău, statului. Dar ai opțiunea ca 3.5% din acest impozit să-l redirecționezi chiar tu către un ONG. Legea care a crescut procentul de la 2% la 3,5% se aplică din aprilie 2019, de aceea sunt rubrici aferente celor două perioade: ianuarie – martie 2019 și aprilie – decembrie 2019. Nu este necesară anexarea fișei fiscale.

1.b. Dacă în 2019 ai avut alte venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, pentru care nu ai obligația să depui Declarația Unică, descarcă 

  • AICI formularul cu opțiunea direcționării pe 1 an sau 
  • AICI formularul cu opțiunea direcționării pe 2 ani

1.c. Dacă te încadrezi și la punctul 1 și la punctul 2, descarcă

  • AICI formularul cu opțiunea direcționării pe 1 an sau 
  • AICI formularul cu opțiunea direcționării pe 2 ani

1.d. Dacă în 2019 ai avut venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor și ai obligația depunerii Declarației Unice, descarcă de AICI Declarația Unică.

2. COMPLETEAZĂ formularul cu datele tale, așa cum apar în cartea de identitate. Suma va fi completată de personalul Administraţiei Financiare.
3. TRIMITE formularul completat, pâna la data de 25 mai 2020 (data poștei), la Administrația Financiară de care aparții. Ai la dispoziție următoarele modalități de trimitere:

  • prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
  • îl depui direct la registratura administrației financiare de care aparții (aici ai lista administrațiilor);
  • folosești serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual, disponibil aici.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta la: oana.tomozei@ovid.ro0742 887 544.

Asociația OvidiuRo este înscrisă în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, conform Deciziei ANAF nr. 67237 din 9.04.2019.