Fiecare Ambasador în Grădiniță!

Miercuri, 20 mai 2015, Ambasadorul Germaniei la București, domnul Werner Hans Lauk, a vizitat Târnava (județul Sibiu), una din cele 43 de comunități ce fac parte din programul Fiecare Copil în Grădiniță. Prima oprire a fost chiar la grădiniță, unde, spre încântarea tuturor, copiii au cântat Odă Bucuriei în onoarea distinsului oaspete. Ambasadorul Lauk s-a declarat impresionat de interesul pe care autoritățile locale îl au față de educația preșcolară și față de integrarea socială a copiilor dezavantajați.

Vizita a continuat în comunitate, acasă la două dintre familiile ce fac parte din program, iar apoi la Consiliul Județean Sibiu. În cadrul întâlnirii cu autoritățile județene s-a discutat posibilitatea extinderii mecanismului Fiecare Copil în Grădiniță la nivelul întregului județ și a alocării sumelor necesare pentru tichetele sociale din fonduri publice. Comunicatul de presă transmis de Consiliul Județean Sibiu a menționat faptul că diplomatul german a apreciat că județul Sibiu este un exemplu în ceea ce privește integrarea grupurilor defavorizate și a accesului la serviciile publice. În același comunicat s-a precizat faptul că Ambasadorul s-a arătat onorat să susțină misiunea OvidiuRo de a asigura accesul la educație preșcolară pentru toți copiii săraci din România.

1 2 3 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>