OvidiuRo – Facilitator pentru educație de calitate

Foto Araci (copyright Cosmin Bumbut)

Stimularea cognitivă în primii cinci ani de viață este fundația pentru performanțele ulterioare – la școală și în carieră. De aceea este atât de important ca și cei mai săraci dintre copiii din țara noastră să aibă acces la educație timpurie de calitate! Iar calitatea presupune profesori bine pregătiți, motivați și echipați cu resursele educaționale potrivite.

Maria Gheorghiu, cofondator OvidiuRo

În iunie 2017, OvidiuRo a organizat o serie de sesiuni de formare prin care să răspundă provocărilor asociate educației preșcolare în zone cu grade ridicate de sărăcie. Împreună cu Asociația Learning by Teaching și Citim Împreună România, OvidiuRo a implicat peste 600 de profesori în sesiunile de formare regionale de la Bălan, Bistrița, Craiova, Focșani, Iași, Potlogi, Sibiu și Vulcan.

Sesiunile de formare OvidiuRo s-au bucurat de prezența unor traineri precum: Betsy Grob, coautoarea volumului: “Grupe centrate pe nevoile copilului pentru secolul 21″ (Learner-Centered Classrooms for the 21st Century), Brandi Bates, inițiatoarea campaniei Citim Împreună România, și Andreia Petcu, specialist în metode educaționale non-formale.

Temele centrale ale sesiunii de training sunt metodele centrate pe copil, dezvoltarea limbajului, metodele de citit interactiv și explorarea conținuturilor științifice prin experimente. Miza este echiparea profesorilor ce lucrează cu copii provenind din medii defavorizate cu un set de practici educaționale și un pachet generos și divers de materiale educaționale care vor crește gradul de atractivitate al activităților de învățare. Romstal a pus în mișcare Caravana sesiunilor de formare iar Carrefour a acoperit costul conferințelor și pe cel al kit-urilor educaționale.

Mai multe informații despre sesiunile de formare regionale, aici.

Sesiunile de formare pentru educație timpurie au pregătit profesorii din învățământul preșcolar pentru organizarea Atelierelor de Vară Șotron 2017 în comunități marginalizate și grădinițe cu grad ridicat de risc educațional. Mai multe informații despre Modulul educațional Șotron, aici.