Consiliu Consultativ

Consiliul consultativ

Bogdan Atanasiu, Dan International
Andrew Begg
Daniel Dăianu, Consiliul de Administrație BNR
Dana Deac, TVR
Radu Florescu, Centrade
Anca Harasim, AmCham
Cătălin Mardare, Consulatul României în Spania
Cristian Mungiu, Mobra Films
Irina Pogonaru, PHOTOLIU
Liliana Preoteasa, Ministerul Educației Naționale
Corina Șuteu, Romanian Film Initiative
Dante Stein
Serban Toader, KPMG
Jane Thompson, Specialist în Educație Timpurie
Alexandra Tînjală, Sister Advertising

Reprezentați Investitori Majori

AEF, Anastasia Staicu Dedeman, Denise Pavăl
BBraun, Gheoghe Bulat NN, Elena Neicu
Carrefour, Anca Damour Catena, Anca Vlad
PRO TV, Lucia Antal Raiffeisen, Steven van Groningen

Auditor:

Membri AGA

Maria Gheorghiu, OvidiuRo. Maria Gheorghiu este cofondator și Director Executiv al Asociației OvidiuRo. În 2001, după o experiență de 15 ani în sistemul de învățământ, Maria Gheorghiu, împreună cu Leslie Hawke, venită în România ca voluntar Peace Corp, a pus bazele multi-premiatului program Gata, Dispus si Capabil (“Ready, Willing & Able”) creat pentru a ajuta femei și copii săraci. Anul 2010 a însemnat conturarea și dezvoltarea, în parteneriat cu Ministerul Educației, a programului Fiecare Copil în Grădiniță, cu scopul de a încuraja prezența la grădiniță a celor mai săraci copii. Maria a conceput și a coordonat ateliere de formare pentru peste 3.000 de profesori din comunități sărace, prin care îi ajută să integreze copiii cu risc de abandon școlar. Filosofia sa educațională este una dinamica și inovativă, centrată pe copil și pe interacțiunea cu acesta. De asemenea, sub îndrumarea Mariei, peste 10.000 de copii au participat la Ateliere de Vară organizate începând cu 2001. Succesul programului pilot a determinat Parlamentul României să voteze în 2015 pachetul legislativ care reglementează finanțarea de la bugetul de stat a programului național inspirat de modelul Fiecare Copil în Grădiniță. În aprilie 2016, Maria a fost numită Consilier de Stat pe problematica incluziunii sociale la Cancelaria Prim-Ministrului Dacian Cioloș, unde a avut responsabilitatea implementării pachetului anti-sărăcie și a colaborat direct cu Ministerele Educației, Muncii, Finanțelor Publice, Sănătății și cel al Fondurilor Europene. În ianuarie 2017, Maria a revenit la OvidiuRo, pentru a face posibil, „la firul ierbii”, un ideal pe care nu l-a pus nici măcar o zi între paranteze: accesul tuturor copiilor săraci la educație timpurie de calitate.

Leslie Hawke, The Alex Fund şi OvidiuRo. Președinte și fondatoare a The Alex Fund, o organizație non-profit nord americană, și cofondator a Asociației OvidiuRo din România. A demarat programul „Gata, Dispus și Capabil” în 2001 la Bacău, cu un grant primit din partea USAID, în perioada în care lucra ca voluntar pentru Peace Corps. Înainte de a veni în România avea o experiență de 25 de ani în domeniul editorial (publicații profesionale și educaționale) și în domeniul administrării organizațiilor non-profit. A fost Director de Dezvoltare al Centrului Princeton de Pregătire în Leadership și membru în Consiliul de Administraţie al The Doe Fund, New York (1998-2004). În 2001 a înființat The Alex Fund cu scopul de a strânge fonduri în Statele Unite pentru finanțarea unor programe care să ajute cei mai săraci cetăţeni din România să devină capabili să se întrețină singuri. În ianuarie 2005 a devenit a opta persoană care a primit titlul de Cetățean Extraordinar din partea USAID. A absolvit Universitatea din Connecticut și a participat la programe post-universitare în politici publice și educație primară.

Sandra Pralong, Synergy Group. Director al Synergy Group International în București, Sandra a fost consilier pe probleme de comunicare regională pentru Programul de Dezvoltare al Națiunilor Unite (UNDP), director al Fundației Soros în România și consilier al președintelui României (1998 – 2002). Deține un master în Științe Politice obținut la Universitatea din Columbia, un master în Drept și Diplomație/Relații Internaționale de la Fletcher School și un doctorat de la Science Po Paris.

Adela Vrînceanu Celebidachi – Oblique Media, Look Media Profile & Fundația Sergiu Celibidache. Adela Vrînceanu Celebidachi este de peste un deceniu fundraiser și voluntar OvidiuRo. S-a implicat încă din 2010 într-un program special de educație pentru copii defavorizați, la Școala 147 din Ferentari, unde timp de 3 ani a predat balet. A susținut, în fiecare an, peste 40 de preșcolari și școlari să facă mișcare și să descopere muzica, magia baletului și un alt fel de educație. Adela este absolvent de Drept, MA în Comunicare și specialist PR & Marketing. Din 2013, compania pe care o conduce s-a extins și pe producție de filme și documentare, îndeosebi documentare sociale. Prin Fundația Sergiu Celibidache Adela oferă, de asemenea, tinerilor fără posibilități materiale șanse să își urmeze visul unei cariere în muzica clasică.

Codrin Scutaru, McGuireWoods Consulting. Codrin Scutariu este Acting Managing Director, coordonând biroul din România al McGuireWoods Consulting. Înainte de a se alătura McGuireWoods, a activat în zona de management politic și administrativ, fiind Secretar de stat pentru asistență socială, ocupare, asigurări sociale și afaceri europene în Ministerul Muncii. Codrin Scutaru a colaborat cu Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană și Banca Mondială, în calitate de reprezentant al statului roman în negocieri legate de politici guvernamentale sociale și economice. Sociolog și jurist, Codrin Scutaru a deținut, în perioada anterioară, și funcțiile de consilier pe politici sociale în Cancelaria primului ministru, consilier de integrare europeana și consilier al ministrului Muncii, precum și cea de consilier al secretarului de stat și ministrului Educatiei. În sectorul privat, Codrin Scutaru a lucrat în calitate de consultant public affairs pentru investitori strategici din România. Codrin a fost, de asemenea, managing partner în propria sa firmă de consultanță, oferind asistență mai multor clienți din Europa, inclusiv corporații din domeniul financiar și al tehnologiei informației. Încă din 2012, Codrin este membru al Institutului de Cercetare a Calității Vieții, dar și lector în cadrul Universității Dimitrie Cantemir. De la începutul anului 2014, Codrin și-a propus să susțină eforturile echipei OvidiuRo și să promoveze programul Fiecare copil în grădiniță drept unul strategic la nivel național.