Ce am făcut în 2016

Ianuarie: Prim-Ministrul Dacian Cioloș, Ministrul Educației Adrian Curaj și Ministrul Muncii Ana Costea au vizitat una dintre comunitățile-pilot FCG din județul Dâmbovița. Ulterior, trei dintre elementele programului-pilot au fost incluse în Pachetul integrat pentru combaterea sărăciei.

Februarie: Caravana de informare a echipelor locale despre Legea nr. 248/2015, organizată cu susținerea Cancelariei Prim-Ministrului Întreaga echipă OvidiuRo a pornit în 3 caravane simultane, cu sesiuni de informare pentru autoritățile locale în toate cele 41 de județe ale țării. Pe lângă diseminarea procedurilor de implementare a legii, întâlnirile județene au fost un bun prilej pentru ca OvidiuRo, împreună cu autoritățile (Consiliu Județean, Inspectorat Școlar, Prefectură etc.), să discute problemele semnalate de primarii și directorii de grădiniță. Numărul de participanți în Caravana de informare: 8000

Mai-Septembrie: Campania de informare a părinților despre Legea nr. 248/2015

Pe 1 mai, OvidiuRo a lansat o campanie TV de încurajare a părinților săraci să își aducă copiii la grădiniță – și totodată să aplice pentru programul național. Spotul TV este disponibil pe www.ovid.ro și a fost filmat într-una dintre comunitățile pilot.

Mai: Maria Gheorghiu, cofondator și Director Executiv OvidiuRo, a fost numită Consilier de Stat pe problematica incluziunii sociale la Cancelaria Prim-Ministrului, având responsabilitatea implementării Pachetului anti-sărăcie. Deși o schimbare deloc ușoară pentru OvidiuRo, prezența Mariei în echipa Prim-Ministrului și introducerea măsurii de monitorizare a aplicării Legii nr. 248/2015 în acest pachet au contribuit la eficientizarea implementării programului național.

Iulie – August: Caravana de Vară Fiecare Copil în Grădiniță

Summer Caravan
Cei 12 membri ai echipei OvidiuRo s-au împărțit în două echipe care, timp de 9 săptămâni, au vizitat 99 de comunități în 15 județe, interacționând cu: 5700 de copii, 3100 de părinți, 200 de profesori, 85 de directori de școală, 63 de asistenți sociali, 52 de primari, precum și cu alte persoane-cheie pentru implementarea programului național. Mai multe informații despre Caravana de Vară, aici.

Harta Caravanei de Vară Fiecare Copil în Grădiniță

Summer Caravan map