Prima Caravană Medicală din acest an a ajuns în Stâna, Satu Mare

Sâmbătă, 16 martie, Caravana cu Medici și Asociația OvidiuRo au organizat Caravana Pediatrică și Sănătatea Femeii în satul Stâna, comuna Socond, din județul Satu Mare. Timp de o zi, 137 de copii și 87 de femei au beneficiat de consultații gratuite pentru specialitățile: pediatrie, radiologie, oftalmologie, stomatologie, ginecologie și oncologie.

În total, 52 de medici specialiști, medici primari, rezidenți și studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca au voluntariat pentru această acțiune.

Copiii au fost măsurați, cântăriți, au fost consultați clinic și, după caz, li s-au făcut ecografii abdominale. Toți au beneficiat de consult oftalmologic și stomatologic și au primit câte o periuță și o pastă de dinți. Femeile au beneficiat de examen ginecologic, de testare Babeș-Papanicolau, de ecografie mamară și ecografie morfologică fetală, după caz.

În urma investigațiilor, cel mai des depistate la copii au fost rinofaringitele și virozele respiratorii, parazitoze și deficite staturo-ponderale. La femei, rezultatele ecografiilor mamare au fost majoritatea în limite normale, urmând ca în perioada următoare să fie analizate și rezultatele examenului Babeș-Papanicolau.

Despre Caravana cu Medici
Asociația Caravana cu Medici este o organizație neguvernamentală înființată în anul 2014 de către cinci medici rezidenți, cu scopul de a oferi servicii medicale gratuite în zonele rurale dezavantajate socio-economic. Până în momentul actual, echipa de medici a asociației a înființat 3 centre de lucru în Iași, Cluj și București lor alăturându-se peste 800 de medici și studenți voluntari activi, având 53 caravane organizate, 6000 de beneficiari direcți și cca 30.000 km parcurși.

Mai multe detalii legate de proiect regăsiți pe: www.caravanacumedici.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>