Dedeman construiește o grădiniță pentru toți copiii din Araci

București, 2 martie 2016. Asociația OvidiuRo și Dedeman, investitor major în programul Fiecare Copil în Grădiniță (FCG), continuă parteneriatul pentru accesul la educație timpurie a copiilor săraci prin construirea unei grădinițe în satul Araci, județul Covasna, acolo unde învață zilnic 150 de copii, într-o clădire veche, închiriată, cu câteva camere, fără acces la apă curentă și cu toalete în curte. Grădinița va fi finalizată până în septembrie 2016 pentru ca cei mici să înceapă anul școlar în noul spațiu educațional. Inițiativa își propune să rezolve o problemă la nivel local dar și să pornească un dialog care să ridice standardele și bunele practici în designul spațiilor educaționale pentru copiii preșcolari.

background copii sibiu


În Araci, OvidiuRo și autoritățile publice locale sunt parteneri în programul Fiecare Copil în Grădiniță din septembrie 2010. O campanie de recrutare din ușă în ușă a adus la grădiniță peste 90% dintre copiii de 4-6 ani – un număr copleșitor pentru spațiul modest. În continuare, copiii de  3 ani nu pot fi primiți în grădiniță din cauza lipsei spațiului.

Este esențial să aducem copiii săraci la grădiniță, însă, în egală măsură, ne preocupă unde, în ce condiții și ce învață copiii, calitatea educației preșcolare fiind determinantă pentru succesul școlar ulterior. Grădinița din Araci este un prim pas în acestă direcție, pe care putem să îl realizăm datorită parteneriatului cu Dedeman: să intervenim acolo unde lipsa spațiului sau a unor facilități minime îi tine departe pe copii de grădiniță și de o educație de calitate. Acest parteneriat este foarte important mai ales în contextul extinderii programului Fiecare Copil în Grădință la nivel național, prin Legea nr. 248/2015”, a declarat Maria Gheorghiu, Cofondator Asociația OvidiuRo.

hetea

Pentru a construi o societate prosperă, care să ofere şanse egale tuturor, este nevoie să consolidăm baza de pornire, şi anume educaţia timpurie. Iar pentru aceasta nu este suficient să încercăm să aducem cât mai mulţi copii de condiţie modestă în grădiniţe, ci şi să le oferim un mediu propice, igienic şi corespunzător dezvoltării lor, care să le sporească creativitatea, să le stârnească imaginaţia şi să le creeze plăcerea pentru studiu. Am decis să ne alăturăm acestui proiect cu dorinţa ca preşcolarii din satul Araci să aibă o grădiniţă la care să meargă cu drag, să înveţe şi să crească sănătos şi armonios”, a declarat Dragoş Pavăl, Preşedinte Dedeman.

Dedeman a sprijinit activitatea OvidiuRo încă de la începuturile asociației, în Bacău, susținând activ educația și accesul la grădiniță al copiilor provenind din familii defavorizate. În anul 2014, Dedeman a devenit Investitor Major în programul FCG. În 2015, Dedeman a donat, de asemenea, spațiu publicitar outdoor și în materiale tipărite, promovând susținut, pe propriile canale, mesajele campaniei de conștientizare desfășurate de asociație – Fără educație, visurile dispar.

Post Tagged with , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>